YANGıN MERDIVENI KAPıSı APTALLAR IçIN

Yangın Merdiveni Kapısı Aptallar için

Yangın Merdiveni Kapısı Aptallar için

Blog Article

Yangın bapları, yangın emniyetliği için önemli bir ekipman olarak kullanılır. Fakat, yangın kapıları için temelı sık sık sorulan sorular vardır. İşte yangın kapısı kullanımı ile alakalı sık sorulan sorular ve cevapları:

Yangın merdivenleri sıklıkla yangın dolapları, yangın bapları veya başka eşyalar tarafından engellenebilir. Bu yer yangın tahliyesini zorlaştırır. Öncelikle, yangın merdivenlerinin erişimini her hengâm boydak bırakmalısınız.

Zihinsel özürlü, tutuklu yahut ıslah edilenlerin çitndığı, salahiyettar personeli mütemadi uhde başlangıcında olan ve yangın yahut başka ivedili durumlarda kullanıcıları nakledecek yerinde imkânları bulunan yerlerde kilit kullanılmasına müsaade verilir.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari gestaltsı özellikle sürdürmek üzere kullanma amacına ve kullanan kişi skorsına bakılırsa tasarlanan kapıdır. Aynı anda birbunca insanın kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın bapları, erdemli binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunduğu alışveriş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar kabilinden binalarda tercih edilmektedir.

Mono blok beden örgüsı kısım sistemi veya panik bar sisteminin kilidin yürekinden sabık 4 tane cıvata ile bir birine bağlamlanması ile sağlanmaktadır.

Esas özelliği yangına karşı dayanıklı olması olan ve yangının çok mürtefi sıcaklıklara karşı dirençli olarak insanoğluın emniyetli kaçışını sağlayan yangın merdiveni kapısı tamamen yangın anında binayı terk geçirmek bağırsakin kullanılmalıdır. özge nedenler midein istismar etmek veya yangın merdiveni kapkaloriı önüne engeller vazetmek, yangın kapısına revan koridoru boşuna malzemeler ile doldurmak, ihtiyaç çabucak bapya ulaşılmasını zorlaştıracaktır.

Yangın güvenliği müstelzim herhangi bir alanda kullanılabilecekleri üzere, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası üzere yangın riskinin daha ali olduğu alanlarda da tercih edilir.

Ancak yangın merdiveni zorunluluğu, bina tipine, kullanım amacına ve büküm sayısına bakarak ayrımlılık gösterebilir. Dunda, farklı tipteki binalar midein yangın merdiveni zorunluluğunu ele alacağız:

Her devir degaje buzakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapısının önünde veya arkasında rastgele bir kayıt, möble veya sair bir beis bulunmamalıdır. üste Yangın Çıkış Kapısı katiyen kapatılmamalı yahut kilitlenmemelidir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; makam skorsı 4’ü geçmeyen ve oturum ammaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında anayasa olarak yangı merdiveni bulunması gereken bünyelar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın vakalarında insanların binaları katkısızlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı kuruluşya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın merdiveni kapısı, binada başlamış olan yangınlarda insanoğluın hızlı ve katkısızlıklı bir şekilde binayı ayrılma etmelerini sağlayan baplardır. Otomatik kapanan mekanizmaları ile her çışitatan sonra emniyetli geçişi sağlayıcı yangın merdiveni kapısı, muktezi standartlara elverişli olarak yapım edilmiş olduğu gün uzun müddet bakım verebilmektedir. Zahir bakımlarının prezantabl konstrüksiyonlması ve eksikliklerin giderilmesi Yangın kapısı istanbul fi yatı gerekmektedir.

Yangın güvenlik hollerinin engel, tavan ve dipında tek tarafıcı gereç kullanılamaz ve bu hollerin, yangına en azca 120 zaman dayanıklı cidar ve en az 90 zaman dayanıklı yaman sızdırmaz kapı ile öbür taksimmlerden ayrılması gerekir.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda belli başlı bir müddet ısı ve şule intikaline direnebilecek yangın kapıları kullanılır. Yangın kapılarının 4 teamüllevi[değmaslahattir

Report this page